JUMPE BLOGGER JILID 2

Jumpe blogger Bintan Island Blogger (BIB) Community jilid 2 ini, di tempat café BMW, di Jalan Basuki Rahmat, tak jauh dari Lapangan Pamedan A. Yani dan depan café ini ade warung Pecel Lele (dah tau lah selain pecel lele ape lagi yang di jual kan) kali ini yang datang lumayan banyak adelah sekitar 20 pencinta blogger, diantare blogger ini ade blogger yang tergabung dalam KPC atau Kepri Photo Community.


Jadi banyak manfaatnye jumpe-jumpe sesame blogger atau kopdar blogger. Dah kumpul semue acare pun dibuke oleh oom Haris atau Jend Harris (pinjam photonya oom buat di blog saye) dengan pokok pembicaraan tentang rencane Wisata Mangrove dan kegiatan liburan bersame di tempat kediaman salah satu blogger (katenya ade acare mancing-mancing dan bakar-bakar ikan…. waauu..sedap betul, sampe meleleh air liur dengernye). Jumpe blogger ini diputuskanlah Wisata Mangrove sementare ini di undur dulu, nak buat yang lebih bagus lagi, karene wisata mangrove ini adalah wisata dengan perahu Kayak/Cano, jadi nak dibuat rencane yang betul-betul mantap. Diambillah keputusan untuk liburan bersame, biar lebih akrab dan lebih kenal lagi sesame blogger di Bintan Island. Rencane nak pergi itu hari minggu tanggal 8 Maret 2009, aku pun apelagi lah, bile tak ade halangan dan rintangan ikut lah. Jadi adelah nanti ceritenye.

5 komentar:

  1. bu syahniar belum balas juga..padahal waktunya udah deket ni..
    piye iki bang ?
    bingung nih moderator..
    besok coba hubungi lagi deh

    BalasHapus
  2. bang saya boleh gabung .... dan ikut wisata mangrove-nya ....

    BalasHapus
  3. Buat Bang Rizki...dengan senang hati bila mo bergabung..keep contack.

    BalasHapus
  4. Jalan2 terus ni BIB, kalau pas saye ke Bintan, nak ikut jg lah. Boleh kan...he..he...Kapan2 gatheringnye di Anambas.

    Oh ye ade pantun buat bang Bothe.

    Orang Bujang keliling kota
    Pakai sepatu dan baju kemeja
    Blogger Bintan rajin berwisata
    Awas jgn telat masuk kerja

    BalasHapus
  5. Buat Dieztra

    Bolehlah...pasti boleh bile2 nak ikut, beri tau aje bile sampai ke Bintan

    Berbalaslah pantun juge..

    Anak dare menari gemulai
    Menari di depan para pejabat
    BIB wisata jalan2 ke pantai
    Kalau dah masuk kerja, kite-kite tak nak telat....hehehe..

    BalasHapus

Tinggalkan Jejak

 

Pengunjung

Ikut Donk......

Tukaran link ....



Silahkan Copy Kode Dibawah Gambar Untuk Tukar Link


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bintan Island Blogger Community

Tg.Pinang--Kepulauan Riau